Selecteer een pagina

Coöperatie

Waarom Ransdaal Voor Elkaar?

 • Het is niet vanzelfsprekend dat ons dorp goed functioneert. Dat vraagt aandacht bijvoorbeeld voor het wonen, de omgeving en bijvoorbeeld het behoud van de school. De overheid legt het initiatief steeds meer bij de inwoners.
 • In Ransdaal ging de laatste supermarkt dicht. Samen zijn we gestart om te proberen een dorpsuper op te zetten. Met dat doel is gekozen voor een coöperatie-vorm. Helaas is het plan niet gelukt, maar we zijn wel blijven bestaan en hebben andere projecten aangepakt. De ledenraad denkt momenteel na over een andere juridische vorm.
 • Als we een beroep willen doen op fondsen en stichtingen, is er een juridische vorm (rechtspersoon) nodig.
 • Aan Ransdaal Voor Elkaar kan iedereen in Ransdaal meedoen.
 • Ransdaal Voor Elkaar is een gemakkelijk aanspreekpunt; als dorp laat je zien dat je samenwerkt.

Ransdaal Voor Elkaar, coöperatie U.A.:

De coöperatie is een rechtsvorm die rechten en plichten met zich meebrengt. Bij de start is gekozen voor een coöperatie om in Ransdaal gezamenlijk projecten te kunnen oppakken. De toevoeging U.A. betekent: uitgesloten aansprakelijkheid. Dit wil zeggen dat de leden tijdens het bestaan en bij een eventuele ontbinding niet aansprakelijk zijn voor eventuele tekorten. Natuurlijk betekent dat niet dat we als coöperatie kunnen doen wat we willen: het bestuur doet voorstellen aan de leden en de leden controleren het bestuur. Daarom zijn de jaarrekening en de jaarvergadering zo belangrijk.

Hoe is Ransdaal Voor Elkaar georganiseerd?

Ransdaal Voor Elkaar heeft een ledenraad die elk jaar vaststelt welke projecten we gaan oppakken. In de ledenraad zitten nu nog vooral mensen die gestart zijn met de coöperatie. Meer nieuwe leden zijn welkom. Het bestuur bereidt de voorstellen en de begroting voor. Het bestuur (Bertille Soogelee en Karin Dormans) is nog te klein; nieuwe bestuursleden zijn daarom eveneens welkom.
Verder kan iedereen in Ransdaal en omgeving lid worden van Ransdaal Voor Elkaar.

Ledenraad

De ledenraad komt elke maand in ’t Wouves bij elkaar om de lopende projecten te bespreken. Iedereen is welkom om de ledenraad bij te wonen.

Op dit moment bestaat de ledenraad uit:

 • Lixel Bevk
 • Miem Houben
 • Sharine Scheijen-Crombach
 • Edwin Kurvers
 • Phillipe Tans
 • Zef Soogelee
 • Gaby Vanhommerig

Ons Logo

De Ransdalerstraat is de ruggengraat van ons dorp. Dat is de lange blauwe lijn, het touw van de vlieger, de hoofdader. De projecten en initiatieven in Ransdaal liggen als gekleurde stippen langs de straat. Iedereen is wel ergens bij betrokken en daardoor ontstaan de groene verbindingen, die maken dat we de toekomst speels en positief tegemoet kunnen gaan!

Ransdaal Voor Elkaar in 2021

De leden van Ransdaal Voor Elkaar hebben in 2017 acht punten voor Ransdaal vastgesteld. Zes daarvan werden in 2019 nog eens bevestigd: de toekomst van het wonen, een nieuwe invulling van het voormalige voetbalveld, Natuurbeheer in en rond Ransdaal, een winkel, behoud van de school, de kerk.

In 2020 hebben de leden bepaald dat we werken aan de natuurprojecten en de afronding van het woonproject.

Inmiddels zijn ‘het voetbalveld’ en ‘behoud school’ van onze agenda. Wij ondersteunen de initiatieven die er lopen. Toegevoegd is: Zonnepanelen in het Ransdalerveld?

  Doe met ons mee!  Word lid…

  Iedereen in Ransdaal kan lid worden van Ransdaal Voor Elkaar. Op die manier kun je meewerken aan en meepraten over de toekomst van ons dorp. Ransdaal Voor Elkaar spant zich in om met, voor en door de leden zaken voor elkaar te krijgen.
  Het lidmaatschap kost per adres voor dit jaar 25 euro. Meer ondersteuning is welkom!

  Met het geld van het lidmaatschap betalen we de kosten: bankkosten, drukwerkkosten, huur vergaderruimte, activiteiten. Het geld voor projecten willen we op een andere manier bij elkaar krijgen. Bijvoorbeeld door een beroep te doen op fondsen, sponsors, de overheid, enzovoort.

  Meld je hier aan en stort minimaal 25 euro op NL 77 RABO03 1804 5664

  Ransdaal heeft u nodig!